Share
Terug naar overzicht
Wel acties, maar geen vertraging bij de Tour de France
Thumbnail

De politiebonden voeren zondag wel acties tijdens de Tour de France in Rotterdam, maar die zullen geen vertraging opleveren. Zo gaan actievoerende bikers van de politie de reclamekaravaan begeleiden langs de Coolsingel, het Hofplein en over de Erasmusbrug. De brug zal vol staan met politievoertuigen en op de Coolsingel en aan de Erasmusbrug zullen grote spandoeken hangen om aandacht te vragen voor het cao-conflict.


Kort geding van de baan

'Uiteraard zijn er ook veel collega’s aan het werk om er alles aan te doen om het evenement vlekkeloos te laten verlopen', zeiden de bonden donderdag op een persconferentie in het Rotterdamse stadhuis.

Hiermee is een kort geding, dat was aangespannen door minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam en dat donderdag zou dienen, van de baan.

Geen blokkade of belemmering

De politiebonden hadden aanvankelijk een grote verkeerscontrole gepland op de route van de reclamekaravaan, die vooruit rijdt op de wielrenners, met als doel het begin van de etappe van Utrecht naar Neeltje Jans te vertragen. De controle zou worden gehouden op de Erasmusbrug in Rotterdam, maar gaat nu dus niet door. 'De tour zal niet geblokkeerd of belemmerd worden', zei Albert Springer van de Nederlandse Politiebond donderdag. Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp is de actie op deze manier nog groter geworden dan gepland. 'De zichtbaarheid zowel in Nederland als in het buitenland wordt nog veel groter.'

Neeltje Jans

'De karavaan kan gewoon doordenderen naar Neeltje Jans', verzekerde burgemeester Ahmed Aboutaleb. Hij benadrukte daar wel bij dat hij vindt dat het tijd is voor een goede cao voor de politie, maar ook voor andere rijksambtenaren.

Betere cao

Het politiepersoneel voert al meer dan vijftien weken actie voor een betere cao. De betrokken bonden hadden al aangekondigd dat ze hun acties deze zomer zouden verharden, als verantwoordelijk minister Van der Steur niet met een beter cao-bod komt. Sail Amsterdam is één van de genoemde doelwitten, maar Van de Kamp hoopt dat dat niet nodig is. 'Het zou het kabinet sieren als ze begrijpen dat het genoeg geweest is zo en dat ze met fatsoenlijke voorstellen voor een nieuwe cao moeten komen.' (ANP)

Reageer op dit artikel
Uw naam Verplicht veld
E-mail adres Verplicht veld
Functie
Reactie Verplicht veld