Share
Terug naar overzicht
Rucphen meldt voortaan tijdig afloop indicaties Wmo
Thumbnail

De gemeente Ruchpen gaat voortaan iedereen op tijd waarschuwen als hun indicatie voor een Wmo-voorziening afloopt. Tot voor kort werden alleen inwoners geattendeerd die vanaf 1 januari 2019 een indicatie kregen.


Signalen

Dat stelt de gemeente in een reactie op de zorgen van PvdA-Kamerlid Kerstens, geuit in Kamervragen aan minister De Jonge, en de reactie van de minister daarop. Het Kamerlid had signalen gekregen dat de zorg na afloop van indicaties onverwachts werd stopgezet. De gemeente is daarvan niet op de hoogte, stelt zij nu, en hoopt dat de cliënt of de cliënten bij wie het mis is gegaan, zich bij de gemeente melden.

 

Betreuren

‘We betreuren het dat het in het verleden mogelijk fout is gegaan. Het is nooit de bedoeling van de gemeente geweest dat zorg onverwacht is beëindigd. De Kamervragen en de beantwoording van de minister zijn aanleiding om in het vervolg alle cliënten te informeren over het aflopen van hun indicatie’, aldus de woordvoerder van wethouder Suzanne Breedveld-De Ruiter (Wmo, jeugd).

 

Verplicht

De minister had vorige week gesteld dat gemeenten verplicht zijn inwoners tijdig te informeren over het aflopen van hun indicatie. Hij vindt het onwenselijk dat een cliënt dit zelf bij de gemeente moet aankaarten, om te voorkomen dat hulp en ondersteuning na afloop van die indicatie zomaar wordt stopgezet.

Reageer op dit artikel
Uw naam Verplicht veld
E-mail adres Verplicht veld
Functie
Reactie Verplicht veld