Share
Terug naar overzicht
Provincie: weer overtreding bij afvalverwerker
Thumbnail

Afvalverwerker Reiling in Sterksel (Noord-Brabant) moet mogelijk een dwangsom betalen omdat de politie heeft geconstateerd dat er weer afvalwater is geloosd in oppervlaktewater. De provincie heeft dat donderdag desgevraagd laten weten naar aanleiding van de arrestatie van de bedrijfsleider en een medewerker vanwege overtreding van de vergunningvoorschriften.


Eerder opgelegd

De dwangsom is eerder opgelegd en kan bij een nieuwe overtreding worden geïnd. ,,Als het Openbaar Ministerie informatie ter beschikking stelt kunnen wij de dwangsom wellicht gaan invorderen. Wij zullen contact leggen met het OM om te kijken of er van onze kant reactie nodig is'', laat de provincie in een verklaring weten.


Vergunning kan afgepakt
De nieuwe overtreding komt voor de provincie als een verrassing. Het bedrijf wordt maandelijks gecontroleerd en overtredingen heeft de provincie er niet geconstateerd. Het verscherpt toezicht bij het bedrijf werd eerder gestopt nadat Reiling slaagde voor een integriteitstoets. De provincie weerspreekt dat de screening niet goed heeft gewerkt. De PvdA in Provinciale Staten heeft donderdag vragen gesteld over de kwestie. Als de nieuwe beschuldigingen kloppen meent de partij dat als uiterste consequentie de vergunning van het bedrijf moet kunnen worden afgepakt.

Onder vuur

De grote afvalverwerker ligt al lang ernstig onder vuur. Het bedrijf wordt verdacht van schuld aan de dood van drie werknemers in 2010. Het drietal raakte in een mobiele waterzuiveringsinstallatie bedwelmd door waterstofsulfide. Het bedrijf had voor de installatie geen vergunning. Er loopt nog ook nog een andere strafzaak wegens verontreiniging van de bodem met mest(water), lozen van afvalwater in een sloot en overtreding van de vergunningvoorschriften.

De twee personeelsleden zitten nog vast.

Reageer op dit artikel
Uw naam Verplicht veld
E-mail adres Verplicht veld
Functie
Reactie Verplicht veld