Share
Terug naar overzicht
Lokale omroep in problemen door corona
Thumbnail

Het coronavirus treft ook de lokale omroepen, stelt branche-organisatie NLPO. Het verslaan van de corona-ontwikkelingen vereist maximale inzet, terwijl de inkomsten door annulering van reclame vrijwel tot nul zijn gereduceerd. 


Staken

Volgens de NLPO bedraagt de schade door de noodmaatregelen voor de gezamenlijke lokale omroepen zo’n 350.000 euro per week. NLPO-directeur Marc Visch vreest dat over twee maanden één op de vijf lokale omroepen in dermate grote financiële problemen verkeert dat zij de activiteiten moeten staken.   

 

Slechte situatie
De coronacrisis komt bovenop de toch al slechte situatie van veel lokale omroepen. Het Commissariaat voor de Media waarschuwde onlangs voor het grote aantal lokale omroepen dat in financiële zorgen verkeert. Van de ruim 1 miljard euro die het Rijk jaarlijks tot zijn beschikking heeft voor de publieke media gaat 1 procent naar de lokale omroep. Daardoor beschikken ze nauwelijks over reserves.


Extra ondersteuning
SP-Tweede Kamerlid Kwint riep eerder deze week minister Slob op om lokale omroepen extra te ondersteunen in deze crisis. NLPO-directeur Visch: ‘Inmiddels toont de coronacrisis dat ons land de lokale omroepen nu harder nodig heeft dan ooit. Tegelijk betekent de crisis voor veel lokale omroepen mogelijk de nekslag. Dat zou heel zuur zijn.’

Reageer op dit artikel
Uw naam Verplicht veld
E-mail adres Verplicht veld
Functie
Reactie Verplicht veld
Reacties (1)
  • Mark 31 maart 2020, 12:00 Ze willen geld.en journalisten helpen journalisten