Share
Terug naar overzicht
In zes grote steden vanaf 2025 alleen schone taxi's erbij
Thumbnail

Nieuwe taxi's die vanaf 2025 in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg of Amersfoort gaan rijden zullen geen uitlaatgassen uitstoten. Deze gemeenten hebben hierover afspraken gemaakt met het kabinet. In 2030 moeten alle nieuwe taxi's schoon zijn, net zoals de rest van de auto's. Deze voertuigen rijden op waterstof of zijn elektrisch. Het ministerie van Infrastructuur verwacht dat meer steden zich zullen aansluiten bij de afspraken.


Uitstootvrij
Op dit moment is 5 tot 10 procent van de taxi's uitstootvrij, terwijl taxi's gemiddeld veel meer kilometers maken dan personenauto's. ‘Als ze allemaal elektrisch of op waterstof rijden is dat goed voor de schone lucht, het klimaat en is er minder lawaai op straat’, zegt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur).

Overganstermijn
Voor taxibedrijven volgt een overgangstermijn, omdat veel taxiondernemers door de coronacrisis weinig omzet draaien en geen ruimte hebben om te investeren. Aan het einde van het jaar moet meer duidelijk zijn over de overgangstermijn. (ANP)

Reageer op dit artikel
Uw naam Verplicht veld
E-mail adres Verplicht veld
Functie
Reactie Verplicht veld
Reacties (1)
  • Schouten 20 april 2021, 11:18 Ubertaxi's ook? Inmiddels een flink deel van de vloot.