Share
Terug naar overzicht
Hoes neemt aanpak verwarde personen over
Thumbnail

Onno Hoes gaat de komende twee jaar aan de slag om gemeenten te helpen bij het omgaan met verwarde mensen en het aanbieden van zorg en ondersteuning voor deze personen.


Opgesteld door Liesbeth Spies

Onno Hoes is voormalig burgemeester van Maastricht en oud-gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant. Hoes leidt het zogeheten ‘schakelteam’ dat verder gaat met de plannen die eerder zijn opgesteld door een groep onder leiding van Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn.

 

Politie drukker

De ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) kondigden dat vrijdag aan. Het aanjaagteam van Spies werd in 2015 opgezet toen bleek dat de politie het aanzienlijk drukker had gekregen met meldingen van overlast door verwarde en overspannen mensen. (ANP)

Reageer op dit artikel
Uw naam Verplicht veld
E-mail adres Verplicht veld
Functie
Reactie Verplicht veld
Reacties (11)
 • Jeannette 5 oktober 2016, 19:28 Kan je zijn salaris niet beter besteden aan goede opvang en hulp ipv het uitzuigen van de zorg. Paard achter de wagen spannen en nodeloos iemand aan de vreet houden. Jammer dat ons belasting geld zo wordt weggegooid.
 • Dikkers 4 oktober 2016, 08:53 Zo helpen wij elkaar bij de VVD. Wie is met deze move gebaat. De verwarde? De verwarde wordt in kaart gebracht door een "verwarde". Lachertje. En weer 1 van de straat.
 • Henk 3 oktober 2016, 20:43 Wat een lekker stelletje: spies, schippers, van de steur, hoes, en dan hebben we ook nog de leden van het aanjaagteam.
  Een volkomen overbodig groepje mensen die hier een goed betaald arbeidstherapie hebben. En trouwens als ze al iets goeds zouden willen doen, dan zou ik zeggen begin met die verwarde politieke charlatans......
 • Franz Schwarzenneck 3 oktober 2016, 19:29 De door eigen toedoen gevallen wonderboy van de VVD (bestuurder, homo, joods) wordt door partijgenoten soepeltjes aan nieuw werk geholpen. In april van dit jaar regelde VVD-staatssecretaris Dijkhoff een baantje voor Hoes bij de COA. Iets met verbinding leggen met locale besturen of zo. Geen gemeente heeft na een half jaar nog iets gezien of gehoord van hem.

  En nu hebben de VVD-ministers Schippers en Van de Steur een 2e fopbaantje voor Hoes gevonden. Ook hier zal niets uitkomen, voorspel ik u. Maar dat is ook niet de bedoeling. Hoes kan 2 referenties toevoegen aan zijn geschonden cv. En hij kan een dikke ton extra aan inkomen tegemoet zien. Betaald uit de gemeenschapskas natuurlijk. Laat dat maar aan de VVD over !
 • Plafond 3 oktober 2016, 09:32 Een potje brallen tegen een knulletje van 20, dat kan ik gewoon maken want ik ben geen burgemeester. Hoewel..
 • Anneke 3 oktober 2016, 08:54 Helemaal eens met JanVan. Als zelfs Binnenlands Bestuur geen minimale omgangsvormen heeft, zijn we wel echt diep gezonken.
 • JanVan 3 oktober 2016, 08:47 Franz Schwarzneck mag van mij stevige kritiek hier spuien. Binnenlands bestuur zou ik willen vragen stukjes met 'kutwijf' e.d. terug te sturen naar de inzender en vragen zijn bewoordingen anders te kiezen..
  .
 • Willem 3 oktober 2016, 07:43 Met of zonder de aanstelling van Onno H. (een old boyskeuze) is dit toch het paard achter de wagen spannen. Helpen omgaan is leuk en aardig, maar waar het feitelijk om zou moeten gaan is het voorkomen dat steeds meer personen verward raken, maar dat is blijkbaar een te ongemakkelijke waarheid.
 • Franz Schwarzneck 2 oktober 2016, 14:35 De VVD-baantjescarrousel doet niet onder voor die van de PvdA.
  Dat kutwijf van Schippers regelt het wel even.
  Zoals ze ook haar eigen vent geregeld van leuke klusjes voorziet.
 • kid congo 1 oktober 2016, 22:33 Deze al te liberale meneer de koekepeer is niet serieus te nemen, beter stilletjes verdwijnen uit de publiciteit en nooit meer terugkomen.
 • August Biels (gewezen ambtenaar) 1 oktober 2016, 16:23 En als er iemand is, die jarenlange ervaring heeft met een verwarde persoon, dan is het wel Onno Hoes.