Share
Terug naar overzicht
Gemeentebestuurders laten massaal woning checken
Thumbnail

Burgemeesters en wethouders laten en masse hun woning controleren op veiligheid. Sinds de invoering van de gratis veiligheidsscan hebben al 250 gemeentebestuurders een aanvraag voor een controle ingediend.


Hoge vlucht
De eerste scan door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vond plaats in de woning van Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan den Rijn en voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. In de afgelopen twee maanden heeft het aantal aanvragen voor een scan een hoge vlucht genomen. Maar liefst 250 gemeentebestuurders dienden een aanvraag voor de veiligheidscontrole van hun woning in.

Basale zaken
Burgemeesters en wethouders krijgen in toenemende mate te maken met bedreigingen en agressie. Dat beperkt zich niet alleen tot de social media, maar steeds vaker is ook de woning van een gemeentebestuurder doelwit van agressievelingen. Het was tot dit najaar gebruik dat er pas veiligheidsmaatregelen werden genomen wanneer er sprake is van een concrete dreiging. Met de veiligheidsscan wil het CCV de nadruk leggen op preventieve maatregelen. Het gaat bij de scan om basale zaken de kwaliteit van de sloten, de ramen, de aanwezigheid van een alarminstallatie en het doorschakelen daarvan.

Reageer op dit artikel
Uw naam Verplicht veld
E-mail adres Verplicht veld
Functie
Reactie Verplicht veld